Zoete aardappelsoep

Category,

 

Yields6 Servings
 1 Zoete aardappel
 1 Winterpeen
 1 Rode ui
 1 Rode paprika
 2 tenen knoflook
 2 groente bouillonblokjes
 1 liter water
 cayennepeper
1

Maak de groente schoon door de zoete aardappel en de winterpeen te schillen, de ui en knoflook te pellen en de paprika door midden te snijden en te ontdoen van de zaadlijsten. Snijd de groente, het hoeft niet heel klein, want we gaan het straks pureren

2

Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en ruit hierin de ui en knoflook op een lage temperatuur. Voeg na 3 minuten de de rest van de groente toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee op middelhoge temperatuur. Schep het af en toe wel even om

3

Voeg nu het water en de bouillonblokjes toe en breng het aan de kook. Laat de soep afgedekt ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

4

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met cayennepeper

Ingredients

 1 Zoete aardappel
 1 Winterpeen
 1 Rode ui
 1 Rode paprika
 2 tenen knoflook
 2 groente bouillonblokjes
 1 liter water
 cayennepeper

Directions

1

Maak de groente schoon door de zoete aardappel en de winterpeen te schillen, de ui en knoflook te pellen en de paprika door midden te snijden en te ontdoen van de zaadlijsten. Snijd de groente, het hoeft niet heel klein, want we gaan het straks pureren

2

Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en ruit hierin de ui en knoflook op een lage temperatuur. Voeg na 3 minuten de de rest van de groente toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee op middelhoge temperatuur. Schep het af en toe wel even om

3

Voeg nu het water en de bouillonblokjes toe en breng het aan de kook. Laat de soep afgedekt ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

4

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met cayennepeper

Zoete aardappelsoep
Maandag 4 januari, 2021
Volg mij op social media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *