Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

 

Yields1 Serving
 1 Pastinaak (ca. 300 gram)
 1 l kippenbouillon
 Zout en peper naar smaak
1

Een echte wintergroente is pastinaak. Een soort grote witte winterpeen, die jammer genoeg tot de "vergeten" groente behoort. Zonde, want het is een heerlijke en voedingsrijke groente. Minder zoet dan de wortel, maar met eigen smaak die doet denken aan anijs. Pastinaak kun je rauw eten, maar is ook warm erg lekker. Je kunt er chips van maken, maar ook een heerlijke soep!

2

Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd deze in blokjes. Spoel ze daarna goed af.

3

Breng ongeveer 750ml kippenbouillon samen met de pastinaak aan de kook en laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken, tot de pastinaak zacht en gaar is. (bewaar de overige 250ml bouillon)

4

Pureer de pastinaak, is het nog te dik voeg dan de overige kippenbouillon toe.

5

Breng eventueel op smaak met peper en eventueel wat zout.

Ingredients

 1 Pastinaak (ca. 300 gram)
 1 l kippenbouillon
 Zout en peper naar smaak

Directions

1

Een echte wintergroente is pastinaak. Een soort grote witte winterpeen, die jammer genoeg tot de "vergeten" groente behoort. Zonde, want het is een heerlijke en voedingsrijke groente. Minder zoet dan de wortel, maar met eigen smaak die doet denken aan anijs. Pastinaak kun je rauw eten, maar is ook warm erg lekker. Je kunt er chips van maken, maar ook een heerlijke soep!

2

Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd deze in blokjes. Spoel ze daarna goed af.

3

Breng ongeveer 750ml kippenbouillon samen met de pastinaak aan de kook en laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken, tot de pastinaak zacht en gaar is. (bewaar de overige 250ml bouillon)

4

Pureer de pastinaak, is het nog te dik voeg dan de overige kippenbouillon toe.

5

Breng eventueel op smaak met peper en eventueel wat zout.

Pastinaaksoep
Woensdag 2 december, 2020
Volg mij op social media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *