Kipstoofschotel

Categorie

Porties4 Servings
Kook tijd1 hr 30 min.

 1 pond kippendijvlees
 250 g champignons
 1 grote prei
 1 ui
 1 knoflookteen
 2 tl kerriepoeder
 2 tl paprikapoeder
 1 el bloem
 200 ml crème fraîche
 150 ml witte wijn (niet te zoet)
 Scheut olijfolie
 Zout & peper

1

Snipper de ui, hak de knoflook fijn. Snij de prei in ringen en de champignons in plakjes.

2

Doe een flinke theelepel kerrie, een flinke theelepel paprikapoeder, wat zout, versgemalen peper en volle eetlepel bloem in een kom en meng de kruiden. Voeg het kippendijvlees toe en meng dit alles goed door elkaar. Zorg dat het kippenvlees goed bedekt is met het kruidenmengsel.

3

Verhit olijfolie in een braadpan en bak de kip ± 10 minuten rondom bruin. Schep het uit de pan op een bord.

4

Verhit nog een beetje olijfolie in de pan en fruit op laag vuur de ui en knoflook tot ze zacht beginnen te worden. Schep de prei erdoor en daarna de champignons. Voeg nog een theelepel kerrie, paprikapoeder, zout en peper erdoor. Laat even al omscheppend meefruiten, dan krijgen de groente meer smaak.

5

Zet het vuur wat hoger en giet daarna de wijn erbij en laat even uitbruisen. Roer de crème fraîche erdoor. Nu de kip terug in de pan leggen en zorg dat deze goed onder het vocht ligt. Laat de pan met deksel op de pan op zacht vuur ± een uurtje sudderen (hoe langer hoe malser).

6

Breng op eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Lekker met gele rijst

| Bron: Koken met Karin |

ingrediënten

 1 pond kippendijvlees
 250 g champignons
 1 grote prei
 1 ui
 1 knoflookteen
 2 tl kerriepoeder
 2 tl paprikapoeder
 1 el bloem
 200 ml crème fraîche
 150 ml witte wijn (niet te zoet)
 Scheut olijfolie
 Zout & peper

Uitleg

1

Snipper de ui, hak de knoflook fijn. Snij de prei in ringen en de champignons in plakjes.

2

Doe een flinke theelepel kerrie, een flinke theelepel paprikapoeder, wat zout, versgemalen peper en volle eetlepel bloem in een kom en meng de kruiden. Voeg het kippendijvlees toe en meng dit alles goed door elkaar. Zorg dat het kippenvlees goed bedekt is met het kruidenmengsel.

3

Verhit olijfolie in een braadpan en bak de kip ± 10 minuten rondom bruin. Schep het uit de pan op een bord.

4

Verhit nog een beetje olijfolie in de pan en fruit op laag vuur de ui en knoflook tot ze zacht beginnen te worden. Schep de prei erdoor en daarna de champignons. Voeg nog een theelepel kerrie, paprikapoeder, zout en peper erdoor. Laat even al omscheppend meefruiten, dan krijgen de groente meer smaak.

5

Zet het vuur wat hoger en giet daarna de wijn erbij en laat even uitbruisen. Roer de crème fraîche erdoor. Nu de kip terug in de pan leggen en zorg dat deze goed onder het vocht ligt. Laat de pan met deksel op de pan op zacht vuur ± een uurtje sudderen (hoe langer hoe malser).

6

Breng op eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Lekker met gele rijst

| Bron: Koken met Karin |

Kipstoofschotel