Kip met pikante tomaten-roomsaus

Porties4 Servings

 350 g zilvervliesrijst
 400 g kipfilet
 250 ml kookroom
 70 g tomatenpuree
 2 tenen knoflook
 1 rode paprika
 1 rode peper
 1 tl oregano
 ½ tl cayennepeper
 1 tl balsamicoazijn
 ½ tl suiker
 ½ bouillonblok kip (indien nodig)
 4 el olie

1

Maak de knoflook, paprika en rode peper schoon, snipper de knoflook en de peper, snijd de paprika in vierkantjes en de kip en blokjes

2

Doe de olie in een kom en voeg hier de knoflook, rode peper, oregano, cayennepeper en de kip aan toe.
Meng dit alles goed, zodat de marinade goed om de kip heen zit. Laat dit even staan intrekken.

3

Kook de rijst volgende de beschrijving op de verpakking

4

Verhit een hapjes- of wokpan (waar een deksel op kan) en bak de gemarineerde kip rondom bruin.

5

Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit even mee tot de wat zure lucht verdwijnt.

6

Wanneer de zure lucht is verdwenen, voeg je vervolgens de balsamicoazijn, suiker en bouillonblokje toe en als laatste de paprika. Laat dit ongeveer 10 minuten garen op een laag vuur met de deksel op de pan.

7

Als laatste voeg je de kookroom toe en verwarm je dit geheel nog even goed door op middelhoog vuur.

ingrediënten

 350 g zilvervliesrijst
 400 g kipfilet
 250 ml kookroom
 70 g tomatenpuree
 2 tenen knoflook
 1 rode paprika
 1 rode peper
 1 tl oregano
 ½ tl cayennepeper
 1 tl balsamicoazijn
 ½ tl suiker
 ½ bouillonblok kip (indien nodig)
 4 el olie

Uitleg

1

Maak de knoflook, paprika en rode peper schoon, snipper de knoflook en de peper, snijd de paprika in vierkantjes en de kip en blokjes

2

Doe de olie in een kom en voeg hier de knoflook, rode peper, oregano, cayennepeper en de kip aan toe.
Meng dit alles goed, zodat de marinade goed om de kip heen zit. Laat dit even staan intrekken.

3

Kook de rijst volgende de beschrijving op de verpakking

4

Verhit een hapjes- of wokpan (waar een deksel op kan) en bak de gemarineerde kip rondom bruin.

5

Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit even mee tot de wat zure lucht verdwijnt.

6

Wanneer de zure lucht is verdwenen, voeg je vervolgens de balsamicoazijn, suiker en bouillonblokje toe en als laatste de paprika. Laat dit ongeveer 10 minuten garen op een laag vuur met de deksel op de pan.

7

Als laatste voeg je de kookroom toe en verwarm je dit geheel nog even goed door op middelhoog vuur.

Kip met pikante tomaten-roomsaus