Chili Con Carne

DifficultyBeginner

 

Yields1 Serving
Cook Time40 mins
 1 ui
 3 teentjes knoflook
 3 tbsp olie
 400 g rundergehakt
 2 rode paprika's
 1 chilipeper
 1 blik gepelde tomaten
 4 oz kidneybonen
 150 g mais
 1 tsp gemalen komijnpoeder
1

Pel en snipper 1 ui en 3 teentjes knoflook. Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg 400 gram rundergehakt toe en bak dit rul.

2

Maak 2 rode paprika’s en 1 chilipeper schoon. Snij de paprika in stukjes en snipper de chilipeper in ragfijne stukjes. Fruit deze mee met het gehakt.

3

Voeg 1 blik gepelde tomaten toe, de 2 blikken bonen (a 400 gram, uitgelekt) en 1 klein blikje mais (a 150 gram).

4

Maak de chili op smaak met 1 theelepel gemalen komijnpoeder en eventueel zout en peper.

5

Doe het deksel op de pan en laat de chili ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen.

Ingredients

 1 ui
 3 teentjes knoflook
 3 tbsp olie
 400 g rundergehakt
 2 rode paprika's
 1 chilipeper
 1 blik gepelde tomaten
 4 oz kidneybonen
 150 g mais
 1 tsp gemalen komijnpoeder

Directions

1

Pel en snipper 1 ui en 3 teentjes knoflook. Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg 400 gram rundergehakt toe en bak dit rul.

2

Maak 2 rode paprika’s en 1 chilipeper schoon. Snij de paprika in stukjes en snipper de chilipeper in ragfijne stukjes. Fruit deze mee met het gehakt.

3

Voeg 1 blik gepelde tomaten toe, de 2 blikken bonen (a 400 gram, uitgelekt) en 1 klein blikje mais (a 150 gram).

4

Maak de chili op smaak met 1 theelepel gemalen komijnpoeder en eventueel zout en peper.

5

Doe het deksel op de pan en laat de chili ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen.

Chili Con Carne
Woensdag 25 maart, 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *