Pasen…. de start van lange weekenden

Aankomend weekend is het Pasen. Dé start van lange weekenden, het kampeerseizoen en bij mooi weer uiteraard de barbecue! Vaak is dit ook de start van een periode vol verleidingen en meestal ook van terugval. Dit hoeft niet iets negatiefs te zijn, want het hoort bij het proces en je leert ervan.

Paasbrunch

Tijdens de paasbrunch staat er vaak veel lekkers op tafel, denk aan; croissants, paasstol (vaak met spijs), maar ook salades als eiersalade of kipkerriesalade. De tafel wordt mooi gedekt en we gaan als gehele familie vaak uitgebreid tafelen. Alles is lekker en we willen alles proeven. Voordat je het weet zit je al vol, maar je hebt dit nog niet geproefd en dat ook niet… Herkenbaar?! Nu jij werkt aan een nieuwe en gezondere leefstijl is het moeilijk om al die verleidingen te weerstaan en ben je er nog niet van overtuigd of je dit al kan…

 

Graag geef ik je tips om het jezelf makkelijker te maken

Maak een plan

Het is een leidraad door je hele proces. Maak een plan! Bedenk van te voren wat er gegeten en vooral wanneer er gegeten gaat worden.

Haal niet te veel in huis

Vaak halen we veel te veel in huis en blijven we met een overschot zitten. En wie gaat dat overschot opeten…… ? Omdat je een duidelijk plan hebt, is een boodschappenlijst zo gemaakt.

Maak van te voren een keuze in wat je wilt eten

Zijn er bepaalde broodjes of salades die jij echt lekker vindt, gerechten die jij echt een 10 geeft! Dit is een dag om die op tafel te zetten en er lekker van te eten. Maak je lievelingsbroodje klaar en ga hier ook echt van genieten. Kleine happen en goed kauwen, zodat je de smaak echt proeft en er echt van geniet.

Maak je eigen gerechten

Maak zelf een heerlijke salade of bak je eigen brood. Kinderen vinden het vaak ook leuk om te helpen. Wat dacht je van een heerlijke eiersalade, kipkerriesalade, een heerlijke fruitsalade of een eigen gebakken rustiek volkorenbrood.

Ga naar buiten

Ga een mooie wandeling maken of lekker een stuk fietsen. Juist op deze dagen is het goed om extra te verbranden.

 

Wil jij nu ook graag aan het werk om een gezondere leefstijl te krijgen, maar weet je niet hoe je het moet aanpakken? Vraag een “Word een Slimme Eter Sessie” aan ik help je graag vrijblijvend verder

Ken je misschien iemand die dit artikel ook waardevol zou vinden? Ik zou het erg leuk vinden wanneer je dit artikel wilt delen