Hoe creëer ik rust en ontspanning in mijn leven 5 tips

Ken je dat? Druk op het werk, druk binnen het gezin, druk sociaal leven en geen nee durven zeggen. Alle ballen hooghouden en alles in goede banen leiden voor iedereen om je heen, maar waar vind jij de rust en ontspanning om dit vol te houden?

Steeds drukker leven

druk levenOns leven wordt steeds drukker dat is een feit, maar wanneer je een dergelijk druk leven leidt dan is het moeilijk om rust te vinden en je zo nu en dan

eens écht te ontspannen. Dit ondervind ik zelf nu ook. Sinds ik mijn praktijk verhuisd heb naar de Keppelstraat is het nog belangrijker om alles goed te plannen, want daarnaast draait mijn gezin ook gewoon door. Sport en speelafspraken van de kinderen, maar ook het huishouden. Allemaal erg leuk en ik geniet er ook met volle teugen van, maar in het weekend ben ik vaak helemaal op en wil ik eigenlijk alleen maar slapen.

Rust en ontspanning

Wanneer je een druk leven hebt, is het heel belangrijk om

rust en ontspanning in je leven te bouwen, maar hoe?

5 tips

Ga ’s avonds een half uur tot een uur eerder naar bed

ontspanning - koffie

Een half uur langer slapen geeft je lichaam de rust die het hard nodig heeft. Bouw de dag ook rustig af: drink een kop thee op de bank en luister naar goede muziek of lees een goed boek en kom even tot rust. Zet beeldschermen (televisie, computer en telefoon) een half uur voor het slapen gaan uit. Die beeldschermen prikkelen de geest en zorgen dat je moeilijk tot rust komt.

Sta ’s morgens een half uur eerder op dan je man en/of kinderen

Wanneer je eerder op staat, heb je even een half uur voor jezelf om wakker te worden. Lekker rustig een kop thee of koffie drinken, even dat krantje lezen of het nieuws kijken zonder dat iemand er door heen praat. Ook kun je gewoon in alle rust gaan zitten bedenken wat je allemaal moet doen die dag en een to-do-list maken

rust - lezen

Neem overdag ook steeds even tijd voor jezelf

Wanneer je op je werk zit en je hebt het heel druk, je bent met het huishouden bezig of de kinderen zijn heel vervelend. Neem even een pauze, al is het maar 5 minuutjes, ga ergens zitten met een kop koffie of thee en een voedend tussendoortje. Probeer je af te sluiten voor de buitenwereld. Je zult misschien denken

, daar heb ik dan toch geen tijd voor! Maar wanneer je die rust even pakt, dan kun je met volle energie verder.

ontspanning - dineren

Plan minstens 1x per maand een leuke dag met je partner of vrienden

Het is zo belangrijk om minstens 1x per maand iets leuks te doen, even met je hoofd heel ergens anders. Ga lekker uiteten of naar de film. Dagje sauna doet wonderen! Maar ook gewoon een avondje met vrienden thuis gezellig kletsen helpt al heel goed om lekker te ontspannen.

Leer nee zeggen!

Wij, mensen, zijn geneigd om altijd maar ja te zeggen, wanneer iemand vraagt om te helpen. Kijk naar je eigen planning, past het hierin? Een keer nee zeggen vinden mensen vaak helemaal niet erg. Liever dat je helpt met een goed humeur, dan dat je helpt en zij merken dat je liever ergens anders zou zijn.

Heb jij nog ideeën / suggesties of wil je graag je ervaring delen? Laat dan een reactie achter in het commentaarveld hieronder.

PS: deel dit bericht met anderen in jouw netwerk, zodat ook zij deze informatie kunnen lezen en kunnen profiteren!