BGN “Beroepsvereniging Gewichtsconsultenten Nederland”

BGN

Dinsdag 19 april was de jaarlijkse ledenvergadering van mijn beroepsvereniging BGN. Een mooie dag met in de ochtend een bijscholing over de Nieuwe Richtlijnen Goede Voeding met aansluitend de ledenvergadering. Een mooie dag waarin wij als BGN Gewichtsconsulenten samenkomen om te netwerken en elkaars ervaringen te delen.

diploma gewichtsconsulent

Maar wat betekent het voor jou, een BGN Gewichtsconsulent?

De beroepsnaam gewichtsconsulent is niet beschermd. Dat betekend dat iedereen die dat wil zich gewichtsconsulent mag noemen. Een BGN Gewichtsconsulent is een gediplomeerde én gekwalificeerde gewichtsconsulent die in bezit moet zijn van een geldig diploma van één van de geaccrediteerde opleidingen en moet voldoen aan strenge criteria en nascholingseisen. Die strenge criteria bestaat bijvoorbeeld uit het behandelen van cliënten volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon. Cliënten die om medische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen, worden niet door de BGN Gewichtsconsulent begeleid. Ook mag de deze geen afslankproducten, maaltijdvervangers, detox of Sportvasten verkopen.

Vergoedingen

Dankzij deze strenge eisen zijn er steeds meer zorgverzekeraars die behandelingstrajecten willen vergoeden en de BGN blijft in gesprek met alle zorgverzekeraars, zodat er steeds meer zorgverzekeraars bijkomen en dat de vergoedingen uit steeds verschillende pakketten verhoogd worden. Wil je weten of jou zorgverzekeraar ook een traject vergoedt? Kijk dan op deze link Vergoeding van de BGN

BGN - Vind het ritme in je voeding

Vind het ritme in je voeding

Tijdens de algemene ledenvergadering is er een mooie nieuwe campagne gelanceerd:

“Gezondheid en vitaliteit dragen bij aan geluk en vrijheid. Wij geloven dat er altijd keuze is voor positieve verandering! Lekker in je vel, meer energie, zorgen voor jezelf.” Hier legt de BGN de komende weken de nadruk op met de campagne

Tijdens deze campagne kun je gezonde en lekkere recepten verwachten. Inspiratie voor elke dag, quotes om over na te denken en natuurlijke goede voedingsinformatie. Like de facebookpagina en zet de BGN op de kaart!

Denk jij nu, ik wil graag op een verantwoorde manier afvallen of ik wil een gezonder eet- of leefpatroon? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ik laat je zien welk pad wij samen gaan bewandelen om dát voor elkaar te krijgen.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter in het commentaarveld hieronder

PS: deel dit bericht met anderen in jouw netwerk, zodat ook zij deze informatie kunnen lezen en kunnen profiteren!

 

Groeten Joyce Kuttschreutter