Op weg naar een gezonde relatie met eten

Afvallen vraagt om verandering. Alles wat je tot nu toe hebt gedaan heeft niet gewerkt, dus je zal het anders moeten aanpakken.

We beginnen met je huidige voedingspatroon, wat eet je en hoeveel? Maar ook waarom je eet, hoe je relatie met eten is. Hoe zou je willen eten, je ideale eetpatroon, hoe is de strijd met eten en/of je gewicht ooit begonnen. Waarom wil je afvallen, waarom het in het verleden wellicht niet gelukt is of waarom je toch weer bent teruggevallen in je oude patronen.

Je krijgt van mij geen standaard weekmenu’s of recepten met als enig doel af te vallen. Een begeleiding waarin jou eetgedrag en eetgedachten centraal staan.

Om tot blijvende verandering in je gedrag en je gedachten te komen is het belangrijk om nieuwe gewoontes en automatismen stap voor stap aan te pakken. Uit ervaring weet ik dat je hier minimaal 3 maanden voor uit moet trekken, om je zelf rustig de tijd te gunnen voor deze veranderingen.

De intake wordt apart in rekening gebracht en daarna volgt het traject van 3 maanden. Tijdens deze 3 maanden ontvang jij 6 consulten van 45 minuten met als BONUS een mooi magazine ‘Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf’.

Voor de intake krijg jij van mij een eetdagboek, die je 4 dagen gaat bijhouden, en een zeer uitgebreid intakeformulier die je thuis gaat invullen. Graag ontvang ik dit uiterlijk een dag voor de intake via de mail weer terug, zodat ik er alvast naar kan kijken.

Tijdens de intake bespreken we dat wat jij al hebt ingevuld en stel ik nog een aantal aanvullende vragen. Jij krijgt van mij alvast de basis informatie, waar bestaat een volwaardig ontbijt, lunch en avondmaaltijd uit en ga je alvast aan de slag met je ontbijt of lunch.

Tijdens het tweede gesprek heb ik een conclusie en advies en gaan we een start maken met het traject en ontvang je het magazine ‘Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf’.

De komende drie maanden gaan we kijken naar jouw eetpatroon en jouw eetregels. Wat voor eter ben je eigenlijk en wat zijn jouw triggers om te gaan eten. Hoe zit het met jouw honger- en verzadigingsgevoel. Hoe kan je beter luisteren naar je lichaam, zodat je het de voeding kan geven waar het om vraagt. Ook gaan we aan de slag met belemmerende gedachten, hoe deze je kan saboteren in de keuzes die je maakt.

Ik leer jouw hoe je weer kan genieten van eten en je strijd met eten los te laten, zelf de regie terugpakken, zodat je weer lekker in je vel zit.

Wil je eerst zeker weten of dit traject echt iets voor jou is? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek