6 tips om jouw ultieme droom te bereiken

Het is alweer maart, de eerste 2 maanden zijn alweer voorbij. De lente komt eraan en dat betekent voor de meesten dat we weer hard aan de bak moeten om in onze bikini te kunnen deze zomer!

Voor velen betekent het helaas ook dat we na de zomer weer terug bij het oude zijn, omdat het dieet dat we volgende niet haalbaar is op vakantie….

Is dat wat JIJ wilt? Elke zomer hetzelfde dieet volgen om steeds opnieuw terug te vallen? Of wil jij het nu voor eens en altijd aanpakken?

 

Hieronder vind je 6 tips waar je zo mee aan de slag kan om jouw ultieme droom te bereiken!

 

  1. Wat wil je echt….?!

De meeste vrouwen beginnen met “Ik wil ….. kilo afvallen”
Waarom wil je die kilo’s kwijt? Wat is jouw reden om af te vallen? Is dat het enige dat je wil of het je eigenlijk een hele andere droom?

Afvallen is vaak slechts een hulpmiddel tot jouw uiteindelijke doel.

Schrijf jouw ultieme droom op en wees zo specifiek mogelijk. Begin de zin met “Ik wil………”

 

  1. Overwin je drempels

Wanneer jij het pad naar je ultieme droom bewandeld is de kans groot dat je onderweg verschillende drempels tegenkomt.
Dit kan van buitenaf komen. Denk aan een partner die niet mee wil werken, omdat hij/zij toch niet op dieet is of mensen in je omgeving die vinden dat het eigenlijk helemaal niet nodig is.
Maar de hoogste drempel dat ben je vaak zelf. Je kent vast dat stemmetje in je hoofd wel:

“Neem toch lekker, je hebt zo hard gewerkt, je hebt het echt verdient!”           of

“Je kan het toch niet, waarom zou je het eigenlijk proberen?”

Deze gedachtes kunnen je zelfvertrouwen echt ondermijnen en het ergste is dat we het zelf bedenken! Het is belangrijk om deze belemmerende gedachten om te buigen naar helpende gedachten. Een voorbeeld dat ik vaak tegenkom binnen de sessie is: “Ik kan niet” of “ik kan niet veranderen”, dit verandert in “Als jij het kan, dan kan ik het vast wel leren”!

 

  1. Durf te hulp te vragen

Dit is een hele belangrijke! Durf hulp te vragen. Bedenk eens wie of wat jou kan helpen op weg naar jou ultieme droom. Het hoeven geen hele grote stappen te zijn, juist niet! Met kleine stappen maak je vaak grote sprongen richting het succes! Zoek een gezellig en motiverend sportmaatje, vraag een persoon in je omgeving of je die mag bellen tijdens moeilijke momenten.

 

  1. Stel je (tussen) doelen

Bij de eerste stap heb je je ultieme droom omschreven. Het is belangrijk om je droom zo concreet mogelijk te maken door een doel te stellen.
Wanneer wil je je doel bereikt hebben? Welk jaar, maand, dag…. Is de termijn niet te lang? Wanneer je een doel over een jaar wilt halen, dan is het misschien beter om dit doel in tussendoelen te verdelen. Bijvoorbeeld: “Ik wil over een jaar 20 kilo afvallen, dus elke drie maanden wil ik 5 kilo zijn afgevallen.
Maak ook je tussendoelen heel concreet, wanneer wil je deze doelen bereikt hebben? Welke datum?

 

  1. Deel je droom met anderen

Door je droom te delen vergroot je je slagingskans. Je hoeft het niet met de hele wereld te delen, maar de mensen die dicht bij je staan kunnen je op deze manier steunen en misschien net dat zetje in de juiste richting geven.

 

  1. Doe wat je moet doen

Je hebt door bovenstaande te doorlopen een mooi plan opgezet. Het is nu belangrijk om je doelen naar achteren te schuiven en actie te ondernemen. Zorg dat je een duidelijk beeld hebt van het pad dat je wilt gaan volgen en ga stap voor stap aan het werk.

 

Wil jij aan de slag met jouw ultieme droom, maar weet je niet hoe?
Vraag een “Word een Slimme Eter Sessie” aan ik help je graag vrijblijvend verder!